проблем пращене с кубейс, молба за съвет за дъно и процесор

Коментари, въпроси и съвети, относно аудио софтуер от всякакъв вид.

Модератори: Glorian, Chipson

проблем пращене с кубейс, молба за съвет за дъно и процесор

Мнениеот mostrovvassil на 28.05.2010, 21:02

Хора, искам да сменя дъно и процесор, работя с кубейс 5 и виртуални инструменти, в момента съм с целерон д, едноядрен 3.33 гх. и като сложа малко повечко инструменти и ефекти към тях започва да пращи здраво при просвирване, дори понякога направо спира за около 5 секунди след което продължава. Голяма мъка е. Не мисля, че е от саундкартата (поне се надявам), нова е и я купих за 125 евро все пак, казва се infrasonic quartet. Пише ми в кубейс 'asio time overload' , в подвижния панел светва червена зона в meter level-a.
Бихте ли могли да ме посъветвате за подходящи дъно и процесор в момента които се предлагат на пазара? Надявам се това да разреши проблема.
Благодаря ви предварително за помощта!!!

Аватар
mostrovvassil
Newbie

Специализиран съм в: композиция

Re: проблем пращене с кубейс, молба за съвет за дъно и процесор

Мнениеот Strezov на 28.05.2010, 21:08

НЕ е проблемът в дъното, недей да купуваш нови неща. Избери за аудио драйвъри ASIO 4 ALL (ако нямаш - инсталирай си, предлага се безплатно от интернет) и поиграй с buffer settings.
website
musical profile
3. Просто правило - за да получиш коментар трябва и да дадеш! Постарайте се да чуете творчеството на другите и дадете мнението си, най-вероятно ще ви се върне жеста!,
SONIC - B.A.N.G. WORKSHOP - ПОТВЪРДИ УЧАСТИЕТО СИ!

Аватар
Strezov
SONIC-BANG! - Global Moderator

Re: проблем пращене с кубейс, молба за съвет за дъно и процесор

Мнениеот mostrovvassil на 29.05.2010, 07:48

Стрезов, благодаря ти за съвета. Аз съм с драйверите на саунд картата и явно ще трябва да ги сменя.

Аватар
mostrovvassil
Newbie

Назад към Дискусии